Văzând freamătul cu care sunt înconjurat pentru pregătiriile de sfârșit de an școlar realizez că sunt 10 ani de când am terminat cel 12 clase și mă pregăteam intens pentru BAC. În acele zile aride de vară repetam și repetam având zeluri mari pentru că era la modă plecatul și lucratul în Italia, Spania etc., iar eu nu voriam și țineam sus și tare că și acasă se poate face ceva. M-am înșelat! La un an jumătate după ce am început studiile universitare le-am abandonat și am plecat să nu mai aud de România. Total dezamagit!
Un sistem bolnav, infect de învățământ nu îți oferă nicio șansă de a încuraja ceea ce vrei să fi. Un sistem de învățământ croit pentru o națiune când suntem atât de mulți și diferiți în idei și originali în viziuni.

Regrete? Ar fi trebuit să abandonez școala și să fac ceea ce-mi place din clipa în care mi-am dat seama ce vreau. Tăria cu care credeam mă făcea sigur să trec peste multe.
Nu la fel s-a întâmplat și a doua oară când m-am întâlnit cu o situație asemănătoare și aveam de ales între un job care-mi asigura totul și o pasiune care nu putea merge în paralel. Atunci am decis să îmi dau demisia și să ma dedic cu totul fotografiei. Nu vă fie frică să riscați. Visul și voința e singura șansă pe care o aveți. În tot acest timp am descoperit locuri noi, obicieiuri și culturi noi, țări care doar visam să le vizitez când la ora de geografie erau menționate, oameni cu care am devenit prieteni apropiați, niște oameni deosebiți. Vă mulțumesc!

În final vreau să-i transmit examinatoarei de limba română de la proba oral care abia terminase facultatea și era la primul ei examen, un mulțumesc că mi-a dat 6.50 și mi-a luat șansa de o medie pentru școala de piloți. O vacă! Karma e valabilă pentru toți : Karma’s only a bitch if you are!

Revelatie – Concluzie dupa 10 ani was last modified: June 13th, 2017 by Cristi Sebastian